Био Масло Ориз

10.20 лв.18.50 лв.

Био растително студено пресовано масло от оризови трици. Сертифициран Био продукт по USDA NOP от Ceres GmbH.

/ Oryza sativa L./

Изчистване
000

Oryza sativa L.

Маслото от оризови трици се характеризира с голямо процентно съдържание на мастни киселини ( омега 3 и омега 9), витамин Е и гама-оризанол. От векове това масло е използвано (особено в Азия), за да почиства, омекотява, успокоява и подхранва кожата. Смята се, че това масло е оосбено подходящо за дехидратирана, лющеща се, зряла или много деликатна кожа. Благодарение на наличните в него подхранващи съставки, се счита, че това масло помага за правилната циркулация като по този начин води до по-здрава кожа с по-равномерни тен и текстура. Известно е още, че маслото от оризови трици съдейства за намаляване вида на тъмните кръгове и подпухналост под очите, като кожата придобива сияен вид. Съдържащите се в маслото естери и ферулова киселина могат също така да допринесат за по-бърз растеж и по-здрав вид на косата.

Метод на получаване: Студено пресоване

Рафиниран ли е продуктът: Не

Колко бързо се абсорбира от кожата: Средно

Аромат: среден до силен

Може да се използва в козметични формули или самостоятелно.

Подходяща съставка в продукти за грижа за кожата на лицето, масажни масла, сапуни, продукти за грижа за косата и тялото и др.
Това масло има силен специфичен аромат и тъмно жълт до кафеникаво зелен цвят, следователно може да промени цвета и аромата на козметичните ви творения.

Приложение върху кожата – нанасяте няколко капки ежедневно или колкото пъти е необходимо върху цялото лице – самостоятелно или след използване на продукт на водна основа. Не използвайте върху наранена кожа.

Приложение върху косата – сложете няколко капки върху пръстите на ръцете, разтъркайте и нанесете по дължините на косата, за да я подхраните и да ѝ придадете допълнителен блясък.

Произход: Индия

Употреба:
– Само за външна употреба.
– Да не се употребява при алергия към някоя от съставките
– Преди употреба да се направи тест за чувствителност
– При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта

Съхранение: Съхранявайте на хладно и сухо място. Дръжте далеч от пряка слънчева светлина и от топлинни източници. Ако температурите са много високи през летните месеци, може да се съхранява в хладилник. Имайте предвид, че е необходимо да извадите от хладилника 12 часа преди употреба, за да може маслото да се адаптира към температурата на помещението.

INCI: Oryza sativa L. ( Rice Bran) Oil*

*Био Сертифицирани съставки

Customers' review

5 звезди 0
4 звезди 0
3 звезди 0
2 звезди 0
1 звезда 0

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Био Масло Ориз”