Био Масло Сандалово Дърво
/Santalum Spicatum/

Био Масло Сандалово Дърво

/Santalum Spicatum/
(2 клиентски отзива)

44.40 лв.86.40 лв.

Био етерично масло от Сандалово дърво. Сертифициран Био продукт по USDA NOP от Ceres GmbH.

Изчистване
000

Био етерично масло сандалово дърво се извлича от сърцевината на дървесината на дървото Santalum Spicatum посредством парна дестилация. Маслото от сандалово дърво има екзотичен топъл, дървесен аромат и на цвят е бистро до бледо жълто. Това релаксиращо масло има хармонизиращ и успокояващ ефект, който премахва напрежението и объркването. Препоръчва се при депресия, нервно напрежение, хронични заболявания и тревожност. Физически помага при белодробни инфекции, болки в гърлото, суха кашлица, бронхит, астма, инфекции на пикочния мехур. Нанесено върху кожата, маслото от сандалово дърво облекчава сърбеж и възпаление на кожата. Най-ефективно е за облекчаване на дехидратирана кожа, заради стягащото си действие и тонизиращ ефект. Премахва белезите на стареене на кожата и има чудесни резултати, когато се прилага върху мазна кожа, белези и суха екзема. Маслото от сандалово дърво има антидепресивно действие – помага при нервно напрежение, стрес, безсъние.  Помага при белези, акне, напукана и суха кожа и против насекоми.  Био масло от Сандалово дърво има антисептично, антибактериално и антипаразитно свойства. Действа антиинфекциозно и противовъзпалително при проблеми с пикочните пътища и в частност при цистит. Помага също така и при болки в гърлото, ларингит, бронхит, кашлица, хрема. Помага при задържане на течности, диария, гадене, метеоризъм. Има антиканцерогенен ефект при излагане на UVB радиация. Проучвания показват, че маслото от сандалово дърво значително намалява възможността за рак на кожата. 5%-ов разтвор, използван един час преди излагане на слънце, може да предпази кожата от ултравиолетовите лъчи. Лесно прониква в кръвния поток.

противовъзпалително, антисептично, спазмолитично, стягащо, газогонно, диуретично, успокояващо, отхрачващо, седативно, тонизиращо.Помага при белодробни инфекции, болки в гърлото, суха кашлица, бронхит, астма, инфекции на пикочния мехур, белези, екземи.

– Произход: Австралия
– Само за външна употреба.
– Съхранение при температура от 15°C до 25°C .
– Да не се излага на пряка слънчева светлина или в близост до топлинни източници.
– Да не се употребява при алергия към някоя от съставките !
– Преди употреба да се направи тест за чувствителност !
– При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта !
– Да се съхранява на недостъпни за деца места !

INCI: Santalum album (Sandalwood) Oil*

*Био Сертифицирани съставки

Reviews4 коментара

  1. Място на произхода?

  2. Маслото 100% чисто ли е, или е сандалово дърво в жожоба? Също- какъв е произхода му? И трайността му след отваряне.
    Благодаря!

    • Здравейте, маслото от сандалово дърво не е разреждано в друго масло и е 100% чисто етерично масло, извлечено чрез парна дестилация. Произхода на маслото е Австралия и срокът му на годност е 2 години.

Add a Review

Add a Review

Да не се ползва от епилептици, бременни, деца до 6 години и хора с индивидуална непоносимост към маслото. Тествайте за индивидуална поносимост