Био Масло Жожоба
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО / COLD PRESSED

Био Масло Жожоба

СТУДЕНО ПРЕСОВАНО / COLD PRESSED
(1 клиентски отзив)

13.20 лв.105.60 лв.

Био растително масло Жожоба. Сертифициран Био продукт по USDA NOP от Ceres GmbH.

/Simmondsia chinensis/

Изчистване
000

Био масло жожоба се добива от ядките на храстовидното растение Simmondsia Chinensis, което се среща предимно в пустинните райони на Южна и Северна Америка. Маслото от жожоба всъщност представлява течен восък, който много се доближава до себума на човешката кожа. Уникалните свойства на био масло жожоба са били високо ценени още от древността. То притежава висока проникваща способност и не оставя мазен блясък по кожата и косата. Био Масло Жожоба има универсално козметично приложение. Подходящо е за различен тип кожа, за профилактика на бръчките около очите, за лечението на обриви и екземи. Био масло жожоба е особено полезно за суха, увредена или боядисана коса. Проучванията показват, че маслото  има естествен слънцезащитен филтър и предпазва кожата от вредното влияние на слънцето.Био масло жожоба би могло да даде положителни резултати срещу оплешивяване, тъй като се смята, че отпушените космени фоликули са по-склонни да произвеждат нова коса.

Грижа за кожата: проблемна кожа, акне, травми, сух дерматит; след бръснене, излагане на слънце, водни процедури; за омекотяване на уплътнени участъци на кожата – длани, лакти, стъпала; при белези – профилактика и отстраняване на стрии след бременност, при целулит.
Грижа за устните: при сухи, загрубели от вятъра и напукани устни.
Грижа за косата: предава блясък, подсилва, стимулира растежа, хидратира, участва в състава на маски за коса.

– Произход: Израел
– Само за външна употреба.
– Съхранение при температура от 15°C до 25°C .
– Да не се излага на пряка слънчева светлина или в близост до топлинни източници.
– Да не се употребява при алергия към някоя от съставките !
– Преди употреба да се направи тест за чувствителност !
– При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта !
– Да се съхранява на недостъпни за деца места !

INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil*

*Био Сертифицирани съставки

Reviews(1)

  1. Най-добрият почистващ продукт за лице,който съм ползвала! Отстранява всички замърсявания по кожата!

Add a Review

Add a Review

Да не се използва от хора с индивидуална непоносимост към маслото. Да не се приема вътрешно. В маслото от жожоба има ерукова к-на, която при поглъщане може да създаде сериозни сърдечни проблеми.