Общи условия

Тези Общи условия уреждат взаимоотношенията между Продавачът и Потребителите (клиентите), които ползват елетронния магазин alteya.bg; alteyaorganics.bg за покупка на стоки. С натискането на обект, картинка, линк (различен от този на Общите условия) или бутон, разположен на уебсайта alteya.bg; alteyaorganics.bg  cе счита, че Вие приемате и сте съгласни с описаните по-долу Общи условия. Настоящите Общи условия са съобразени с изискванията на Закона за защита на потребителите (ЗЗП), както и с другите нормативни актове, действащи в Република България.

 1.ДЕФИНИЦИИ

„ПРОДАВАЧ” е интернет сайтът alteya.bg; alteyaorganics.bg , който е собственост на АЛТЕЯ ОРГАНИКС ООД и служи за виртуална платформа за продажба на стоки. Продавачът е лицето, с което Потребителят сключва договор за продажба от разстояние на конкретна стока (артикул) в електронния магазин.

„ПОТРЕБИТЕЛ” e дееспособно лице, което се е съгласило с настоящите Общи условия във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите в електронния магазин стоки.

„ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН” е интернет сайтът alteya.bg; alteyaorganics.bg , който служи като виртуална платформа за предлагане на стоки за продажба и за постигане на съгласие между ПРОДАВАЧ и ПОТРЕБИТЕЛ за поръчка и покупко-продажба на конкретна стока (артикул).

АЛТЕЯ ОРГАНИКС ООД е българска фирма с ЕИК: 123758418,  със седалище в град Стара Загора, бул. Н.Петков 45, което създава и поддържа електронния магазин, предлага и продава стоки в магазина и определя настоящите Общи условия, при които се продават стоките. АЛТЕЯ ОРГАНИКС ООД има пълните права едностранно да променя съдържанието на Интернет сайта, както и начините на достъп до него.

„ПОРЪЧКА” е направената от Потребител заявка към електронния магазин за покупка на една или повече конкретни стоки (артикули). Поръчката се опакова и изпраща по куриер към предварително посочен в поръчката от Потребителя адрес, след като бъде одобрена по имейл или телефон. Одобрението по имейл става с изпращане на имейл (електронно писмо) за потвърждение. Одобрението по телефон става след обаждане от служител на онлайн магазина за потвърждение.

„ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА” е сключеният от разстояние чрез настоящия електронен магазин договор за покупко-продажба на стока между Продавач и Потребител.

„КУРИЕР” е търговец, който физически доставя закупената стока до посочен от Потребителя адрес и работи при изискванията на Закона за пощенските услуги.

„БРОШУРА / ИЗВЕСТИЕ” са електронни информационни съобщения, отнасящи се до продавани в електронния магазин стоки през определен период от време, които може да са поместени на Интернет страницата, а може и да се изпращат по електронната поща на Потребител.

2. ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТТА НА ВАШИТЕ ДАННИ

alteyaorganics.bg обработва и предприема мерки за защита на личните данни на потребителите съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни. Потребителите се съгласяват, че alteyaorganics.bg има право да обработва личните им данни във връзка с използването на услугите на уебсайта. За да Ви обслужваме и изпълняваме Вашите поръчки е необходимо приемането на следните данни:
– име и фамилия
– e-mail
– телефон за връзка
– адрес за фактура и доставка
– пощенски код
– интернет протокол (IP)
В последствие имате възможност да коригирате тези данни от Вашия личен профил.
Данните, които ще получим при поръчката, регистрацията или разглеждането на страниците, ще бъдат използвани единствено за Вашето обслужване – приемане и изпълнение на поръчки, абонамент за новини, връзка с Вас в случай на проблеми, свързани с поръчката и подобряване на обслужването на alteyaorganics.bg. Ние гарантираме, че тези данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Потребителите, абонирани  за новини, могат да прекратят абонамента си по всяко време от връзката, разположена в края на всяка новина.
Вашият потребителският профил може да бъде изтрит от системата на alteyaorganics.bg заедно с прилежащите към него данни при желание от Ваша страна.

3.УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН

3.1. Разглеждането на елктронния магазин alteya.bg; alteyaorganics.bg  е напълно свободно и достъпно на територията на България.

3.2. За да се пазарува от електронния магазин alteya.bg; alteyaorganics.bg , е необходима регистрация с парола и електронна поща (e-mail) или име на получателя, имейл, телефон и адрес за доставка. Регистрирането е напълно безплатно и става като се попълни формата за регистрация. Регистрираният клиент има възможност да се ползва от всички услуги на магазина.

3.3. В електронния магазин alteya.bg; alteyaorganics.bg  на всяка стока е посочена цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането на направата на информиран избор при покупката на продукта. Също така, на всяка страница на представена стока има възможност Потребители на alteya.bg; alteyaorganics.bg да дават мнения и оценки, касаещи дадената стока.

3.4. Всички посочени на сайта цени са крайни.

4. ПОРЪЧКА НА СТОКИ

4.1. За да се направи поръчка до електронния магазин, Потребителят трябва да посочи:

4.1.1. валиден адрес на своя електронна поща;

4.1.2. вярно попълнен адрес за доставка на стоката и фактуриране;

4.1.3. вярно попълнени данни за контакт– две имена, телефон.

4.2. При успешно направена поръчка, Потребителят получава потвърждение на поръчката чрез електронно писмо на посочения от него имейл адрес. В потвърждението по имейл се посочва поръчаната стока, номерът на поръчката, датата и часът, в който е направена поръчката. Потвърждение по телефон се извършва само ако е необходима допълнителна информация или уточнение относно поръчката.

4.3. В случай, че поръчаната стока не е в наличност, консултантът уведомява Потребителя по имейл или чрез телефонен разговор. Ако Потребителят не се съгласи поръчката да се отнесе за друга стока, или неналичният продукт да бъде изпратен на по-късен етап, поръчката може да бъде анулирана.

4.4. Поръчки в електронния магазин alteya.bg; alteyaorganics.bg се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

4.5 Работното време на консултантите на онлайн магазин alteya.bg; alteyaorganics.bg е:

От понеделник до петък от 08:00 до 16:30 часа.

Почивни дни: събота и неделя

4.6. Поръчки, получени без коректни данни на купувача (Потребителя) или липсващи такива, се анулират.

4.7. Продавачът може да откаже направена поръчка, без да е необходимо да упоменава причини за отказа.

5. ДОСТАВКА НА ПОРЪЧАНИ СТОКИ

5.1. След като в alteya.bg; alteyaorganics.bg постъпи поръчка от Потребител, автоматизираната система на електронния магазин уведомява Потребителя с имейл за успешно приетата поръчка.

5.2. След като поръчката е предадена на Куриер за доставка Потребителя получава имейл, че стоката е изпратена.

5.3. Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали жилищен или служебен).

5.4. Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок, Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.

5.5. Цените и условията за доставка са фиксирани и посочени в най – долната част на alteya.bg; alteyaorganics.bg.

6. ПЛАЩАНЕ

6.1. Заплащането на поръчаната стока може да се извърши по два отделни начина, като независимо от избрания начин на плащане, сумата за заплащане е една и съща и не се начисляват допълнителни такси за обработка на плащането.

6.1.1. С „наложен платеж” – плащане в брой на куриера при доставката;

6.1.2. С кредитна или дебитна карта;

6.2. За всяка поръчана стока потребителят трябва да заплати цената, която е обявена в електронния магазин към момента на поръчката. Цената на всяка стока може да се променя динамично.

7.ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА И ВРЪЩАНЕ

Можете да върнете закупените от нас продукти в рамките на 14 дни от датата на закупуването при следните условия:

– Продуктите да са в оригиналната си опаковка

– Да няма следи от употреба, нарушен вид или зацапване

– Да включите оригиналната фактура или поръчка, с която сте получили продуктите (с Вашата поръчка ще получите придружаващ документ – фискален бон при плащане при доставка или фактура по Ваше желание)

– Разходите по връщането на продуктите са за Ваша сметка

Можете да замените продуктите с други или да възстановим стойността им, ако не желаете замяна. Възстановяваме стойността на продуктите, без стойността на доставката. Всички суми, платени при доставкa, възстановяваме по обсъден с Вас начин в срок до 14 дни от датата, на която сте ни уведомили за Вашия отказ от поръчка. Всички суми, платени с дебитна/кредитна карта, възстановяваме на същата сметка (карта), от която е извършено плащането.
Адрес за връщане на продукти: Алтея Органикс ООД, Ягода 6167, Ул.Розварна 1, Тел: 070015502

8. УСЛОВИЯ ЗА КОПИРАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ

8.1. Цялата информация, публикувана в сайта alteya.bg; alteyaorganics.bg, е собственост на АЛТЕЯОРГАНИКС ООД, в т.ч. снимки и описания на артикули. Електронният магазин дава право на собственици на други сайтове и потребители да публикуват връзки към онлайн магазин alteya.bg; alteyaorganics.bg

8.2. Забранява се копирането на текстове от alteya.bg; alteyaorganics.bg и поставянето им в други уеб сайтове и онлайн магазини без писмено съгласие на АЛТЕЯ ОРГАНИКС ООД или да се цитира източникът, като се постави следният текст: „Източник: онлайн магазин за органична козметика alteya.bg; alteyaorganics.bg ”, като онлайн магазин за органична козметика alteya.bg; alteyaorganics.bg следва да бъде линк към alteya.bg; alteyaorganics.bg 

9.ОТГОВОРНОСТ

9.1. Отговорност за недостатъци на стоката, за изпълнение на договора за продажба от разстояние, както и за възстановяване на платени суми, носи Продавачът на стоката.
9.2. АЛТЕЯ ОРГАНИКС ООД не носи каквато и да е отговорност пред трети лица, ако такова лице сметне, че публикувана на електронния магазин информация нарушава нечии авторски права или други права на интелектуалната собственост.

10.БРОШУРИ И ИЗВЕСТИЯ

10.1. Когато Потребител се регистрира в електронния магазин, като създаде Профил на Интернет страницата, приемайки Общите условия, той се съгласява да получава на електронната си поща брошури и/или известия от АЛТЕЯ ОРГАНИКС ООД, както и съобщения относно поръчки на стоки и потвърждения за промяна на неговите данни.

10.2. Потребителят може да се откаже от получаване на брошури и/или известия на електронната си поща по всяко време, чрез изпращане на имейл до АЛТЕЯ ОРГАНИКС ООД с изрично искане за неполучаване на брошури и/или известия.

10.3. Ако след направен отказ от получаване на брошури и/или известия, Потребителят направи поръчка, счита се, че отново се е съгласил да получава брошури и/или известия.

10.4. АЛТЕЯ ОРГАНИКС ООД си запазва правото да избира към кого да изпраща брошури и/или известия, както и да премахне от своята база данни Потребител, който е дал своето съгласие да получава брошури и/или известия.

10.5. АЛТЕЯ ОРГАНИКС ООД  включва в брошурите и/или известията само рекламна информация, отнасяща се до продавани в магазина стоки

11.ОБРАТНА ВРЪЗКА

11.1. Всеки Потребител може да осъществи обратна връзка с АЛТЕЯ ОРГАНИКС ООД , за да поставя въпроси, да прави предложения и да получава информация.

Връзка може да се осъществи чрез изпращане на имейл през контакт формата в сайта или чрез обаждане на телефонен номер 0 700 15 502.

11.2. АЛТЕЯ ОРГАНИКС ООД  е администратор на интернет сайта и съответно на полето за мнения и обсъждания, като в изпълнение на тази функция може да премахне всякакви нецензурни и обидни квалификации, нарушаващи морала и добрия тон.

12. СПОРОВЕ. АЛТЕРНАТИВНО РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ

Надзорен орган за защита правата на потребителите в България е Комисията за защита на потребителите с адрес: 1000 гр. София, пл.“Славейков“ №4А, ет.3, 4 и 6;  тел.: (02) 980 25 24; факс: (02) 988 42 18; гореща линия: 0700 111 22 ; уебсайт: www.kzp.bg.

При спорове относно задължения, произтичащи от договори за онлайн продажби, при който не е постигнато споразумение, Вие можете да отнесете спора към органите за алтернативно решаване на потребителски спорове (АРС) при условията и по реда на чл.181а и сл. от ЗЗП. Допълнителна информация за алтернативното решаване на потребителски спорове може да се открие в уебсайта на Комисията за защита на потребителите на адресhttps://kzp.bg и в платформата за онлайн решаване на спорове ОРС.

 

Настоящите Общи условия са приети от управителя на АЛТЕЯ ОРГАНИКС ООД  и последната промяна в тях е от 25.05.2018г.