Временен срок за обработка на поръчки - 3 раб. дни.

Ежедневна грижа за Здравето

Да имаме здрав организъм означава да разполагаме с надеждна защита срещу различни враждебни фактори на околната среда. С малко помощ от природата, можем да съдействаме на естествените си съпротивителни сили да бъдат в максимална кондиция през цялата година.

Ezhednevna-grizha-za-zdraveto-drazhte-mikrobite-na-razstoyanie-Alteya-Organiks

Ezhednevna-grizha-za-zdraveto-malka-stapka-za-po-dobro-zdrave-Alteya-Organiks

Ezhednevna-grizha-za-zdraveto-Chisti-Bio-Eterichni-Masla-Alteya-Organiks

Полезни съвети

icon box image

Мийте ръцете си често

icon box image

Хранете се здравословно

icon box image

Осигурете си пълноценна почивка

icon box image

Спортувайте ежедневно

Продукти за лична хигиена

Почистващ Спрей за ръце Лавандула – за успешно отстраняване на микробите

Почистващ спрей за ръце на алкохолна основа с чисто био лавандулово  масло – подходящ за почистване и дезинфекция на ръцете, без прекомерно изсушаване на кожата. Идеален за употреба, когато сме в движение или нямаме достъп до вода и сапун.

Био Течни Сапуни

Малка, но важна стъпка към по-добро здраве

Нашите био сапуни с нежна, но ефективна формула, отстраняват замърсяване и микроби от кожата, без да я пресушават. Действието на тези продукти е резултат от синергията на естествените защитни свойства на чистите био етерични масла и био растителни екстракти.

Чисти Био Етерични Масла

Събудете естествената защита на организма си

В продължение на векове редица етерични масла са употребявани като помощни средства в борбата срещу заплахите на околната среда, същевременно оползотворявайки и техния потенциал да успокояват ума и емоциите и да носят усещане за хармония и виталност.

Етеричните масла и ролята им в поддържането на добро физическо и психо-емоционално състояние

В продължение на хилядолетия хората са употребявали етерични масла, считайки, че те могат да съдействат в лечението на различни болести и неразположения. Етеричните масла също така са били част от духовни практики в различни култури от миналото.

Мнозина са изпитали лично ползите от приложението на етеричните масла. Така тези концентрирани растителни форми постепенно са се превърнали в част от ежедневието на много съвременни хора. Това важи с особена сила за неблагоприятни периоди, съпроводени от прекомерен стрес, депресивни състояния, физически дискомфорт, болести и др.

Как етеричните масла могат да ви помогнат да съхраните здравето си?

* Редица етерични масла са известни със способността си да въздействат върху емоциите, носейки усещане за спокойствие, уравновесеност и умиротворение. Добре известно е, че стресът и депресивните състояния могат да доведат до проблеми както на психологическо, така и на физическо ниво. Ето защо е много важно за всеки да съумее да бъде емоционално уравновесен и позитивно настроен.

*Счита се, че определени етерични масла могат да повлияят положително имунната система.

Не е тайна, че здравата имунна система е по-малко податлива към бактерии, микроби и вируси. Разбира се, постигането на силен имунитет има редица аспекти, но ароматерапията може да бъде успешен помощник в това.

* Немалко етерични масла се славят със своите естествени антибактериални , противомикробни и противовирусни свойства, благодарение на които, те са изключително подходяща съставка в домашно приготвени или търговски дезинфекциращи продукти. Добрата хигиена е ключ към по-добре здраве, тъй като минимизира шансовете за потенциален контакт с бектерии, микроби и вируси.

* Смята се, че определени етерични масла могат да облекчат неприятните симптоми, свързвани с настинки или вирусни инфекции и по този начин да спомогнат за по-лекото преболедуване. Това е възможно благодарение на техните естествени противовъзпалителни, антисептични, антиспазмолитични, аналгитични, детоксикиращи и седативни свойства.

Какъв е пътят на въздействие на етеричните масла?

Ароматерапия        

Научно доказано е, че ароматите могат да активират различни част от човешкия мозък.

Когато етеричните масла се дифузират, молекулите на техните компоненти първоначално се абсорбират чрез рецептори, разположени в носа. След това се подава сигнал към обонятелната система – това е частта от мозъка, която отговаря за усещането ни за различните миризми. Тази система е една от най-важните, чрез която комуникираме с външната среда. Смята се също, че обонятелната система има пряка връзка с други мозъчни структури, отговорни за паметта и емоциите като например хипокампа, таламуса и фронталния кортекс.

Освен до обонятелната система, молекулите на етеричните масла достигат и до белите дробове, откъдето попадат в кръвопотока. По този начин те практически достигат и до всички останали части на тялото.

 

Приложение върху кожата

Когато етеричните масла се прилагат върху кожата, молекулите на техните компоненти проникват през нея и попадат в кръвоносните съдове. Оттам, чрез кръвопотока тези молекули достигат до останалата част на тялото. Това пътуване през различните слоеве на кожата е възможно благодарение на естествените липофилни и мастноразтворими свойства на етеричните масла. Степента на абсорбция на етеричното масло зависи от различни фактори, например дебелината на кожата; базовото масло, използвано за разреждане; участието на масаж и/или топлина в процеса на нанасяне върху кожата.

Какво количество етерично масло да използваме при разреждане в базово ( растително ) масло?

Едни от най-популярните базови масла са маслиновото, бадемовото, кокосовото, шипковото, маслото от жожоба и т.н.

Как да измерваме етеричните масла?

1мл. = приблизително на 20-25 капки

5мл. = приблизително на 100-125 капки = 1 чаена лъжица

В повечето случаи процентът на разреждане е между 1 и 3 %.

1 капка в 5 мл. базово масло = 1% разреждане

2 капки в 5 мл. базово масло = 2% разреждане

3 капки в 5 мл. базово масло = 3% разреждане

Обичайното разреждане за масаж на цялото тяло е 1-2%, тъй като субстанцията се прилага върху голяма площ от тялото, докато за масаж на по-малки зони  от тялото може да се използва етерично масло в 2-3% разреждане. Разреждането за употреба върху лицето за козметични цели е от 0.2 % до 1%.*

*Молим да имате предвид, че тези указания за разреждане са ориентировъчни. Най-добре е да се посъветвате с релевантен специалист преди употребата на етерични масла върху кожата.

Как да използваме етеричните масла безопасно?

Етеричните масла са растенията в много концентриран вариант с многократно по-силни свойства и въздействие. Ето защо е важно да се спазват някои насоки при употребата им:

  • Ако възнамерявате да използвате етеричните масла за външно приложение върху кожата, трябва първо да ги разредите в базово масло ( повече за разреждането сме споделили по-нагоре в текста). След това направете тест върху малък участък от кожата си ( например сгъвката на лакътя или вътрешната страна на китката) и наблюдавайте за реакции през следващите 24 часа.
  • Преди да използвате което и да е етерично масло, проверете за възможни взаимодействия с лекарства, които евентуално приемате към момента.
  • Бъдете предпазливи, когато използвате етерични масла около малки деца или домашни любимци.
  • Бременни и кърмещи дами трябва да обмислят употребата на етерични масла. Препоръчително е да се консултират с медицински специалист преди употреба.
  • Избирайте внимателно вашите етерични и растителни масла. Следете за чистотата на суровината, за метода на екстракция, чистотата на крайния продукт, както и вида опаковка и начина на съхранение.